Kurz eura dnes vzrástol na 1,0955 USD/EUR

NETKY.SK • 20 Január 2016, 10:12 • 2 min
Kurz eura dnes vzrástol na 1,0955 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Spoločná európska mena dnes nadviazala na kurzové zisky z utorka (19. 1.). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0955 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,0868 USD/EUR. Na trhu sa posilňovanie spoločnej európskej meny zdôvodňuje zlou náladou na ázijských burzách a pokračujúcim prepadom cien ropy. Dôsledkom neistoty je, že investori hľadajú bezpečný prístav. Na devízovom trhu sú to v súčasnosti predovšetkým japonský jen a euro. Naopak, meny krajín so silnejšou produkciou komodít, ako sú napríklad Austrália alebo Nový Zéland, sú pod tlakom.

 

Trh dnes zrejme bude pozornosť venovať správe o vývoji inflácie v USA. Z dôvodu poklesu cien čierneho zlata bude celková inflácia zrejme nízka, vzrásť by však mohla jadrová inflácia, do ktorej sa nezapočítavajú ceny energií. Napriek tomu sa zvyšujú pochybnosti, či bude americká centrálna banka (Fed) pokračovať v cykle sprísňovania menovej politiky, ktorý spustila na konci vlaňajška. Mnohí centrálni bankári v poslednom čase vyjadrili obavy z výrazného poklesu inflačných očakávaní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies