Kurz digitálnej meny bitcoin voči doláru stúpa do závratnej výšky

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 14:37 • 2 min
Kurz digitálnej meny bitcoin voči doláru stúpa do závratnej výšky

FRANKFURT NAD MOHANOM - Digitálna mena bitcoin pokračuje v raste svojej výmennej hodnoty voči doláru aj na začiatku nového týždňa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jeden bitcoin stál dnes predpoludním podľa prepočtu agentúry Bloomberg rekordných 2871 USD (2552,23 eura). V porovnaní s koncom minulého týždňa bol drahší o takmer 17 %.

 

Obchodníci poukazujú na to, že došlo k zrušeniu jeho rastového stropu na troch veľkých čínskych bitcoinových burzách. Vo februári ho nariadili čínske úrady po tom, ako ich znepokojil únik kapitálu z krajiny a obavy z prania peňazí.

 

Rast kurzu podporuje najmä vzostup obchodovania v digitálnej mene v Číne.

 

Na konci minulého roku stál jeden bitcoin menej ako 1000 USD. Na konci roku 2010 bol jeho kurz 0,30 USD. Digitálna mena sa dostala do obehu v roku 2009.

 

Bitcoin sa "vyrába" v zložitých počítačových procesoch a na platformách internetu. Obchoduje sa voči klasickým menám. Systém bitcoin je založený na technológii blockchain. Ide o uzavretú databanku, do ktorej sa zapisujú všetky transakcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies