Kurz bitcoinu padol pod úroveň 700 USD

NETKY.SK • 17 December 2013, 13:11 • 2 min
Kurz bitcoinu padol pod úroveň 700 USD

PEKING - Kurz bitcoinu dnes klesol výrazne pod hranicu 700 USD (508 eur). Pred niekoľkými dňami pritom dosiahol kurz digitálnej meny rekordných 1203 USD. Dôvodom oslabenia sú kroky vlád proti virtuálnej mene a obavy z rizík. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Čínska vláda podnikla ďalší krok proti bitcoinu. Po tom, čo začiatkom decembra čínska centrálna banka zakázala komerčným bankám transakcie v digitálnej mene, Peking odporučil poskytovateľom služieb, ktorí realizujú platby, aby prestali realizovať platby bitcoinmi, uviedol v pondelok (16. 12.) večer portál China Business News.

Ďalším negatívnym faktorom je, že nórska vláda sa počas víkendu rozhodla, že neakceptuje bitcoin ako menu. Namiesto toho má virtuálna mena v Nórsku status kapitálového majetku, čo znamená, že spadá pod daň z kapitálových príjmov. Európsky bankový dohľad EBA minulý týždeň upozorňoval na túto možnosť.

Podľa aktuálneho prieskumu spoločnosti Tomorrow Focus sú Nemci voči virtuálnej menej skeptickí. Respondenti pochybovali o výhodách bitcoinu voči euru a vyše polovica opýtaných očakávala oslabenie virtuálnej meny.

Začiatkom decembra varovala pred rizikami spojenými s používaním bitcoinu aj francúzska centrálna banka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies