Kurz bitcoinu klesol z rekordných čísel

NETKY.SK • 12 December 2017, 11:02 • 2 min
Kurz bitcoinu klesol z rekordných čísel

LUXEMBURG - Kurz virtuálnej meny bitcoin v utorok klesol z predchádzajúcich rekordných úrovní, ktoré dosiahol minulý týždeň a nakrátko aj v prvý deň tohto týždňa.

slovakia

left justify in out

Kryptomena má za sebou búrlivý mesiac, počas ktorého si pripísala obrovské zisky. A uplynulý víkend začala burza Chicago Board Options Exchange (CBOE) obchodovať s termínovanými kontraktmi na bitcoin. Kurz bitcoinu na luxemburskej burze Bitstamp v utorok klesol o 0,5 % na 16.390 USD (13.894,54 eura).

 

Najväčšia a najznámejšia digitálna mena na svete sa pritom v pondelok (11.12.) vyšplhala na rekordných 17.270 USD, a následne zamierila nadol.

Za celý tento rok sa kurz bitcoinu zvýšil takmer 20-násobne vďaka miliónom nových investorov. Aj termínované obchody na burze CBOE po prudkom štarte zmiernili tempo. Ceny kontraktov aj objem ich predaja sa ustálili.

 

Bitcoinové kontrakty splatné v januári dosiahli v pondelok 17.970 USD a predalo sa ich 237. To je výrazne menej ako 3956 kontraktov v nedeľu (10.12.), v prvý deň ich predaja.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies