Kuriózny prípad: Colníci našli v poľskom autobuse pašované cigarety, majiteľ tašky o nich nevedel

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 17:34 • 2 min
Kuriózny prípad: Colníci našli v poľskom autobuse pašované cigarety, majiteľ tašky o nich nevedel

ŽILINA - Žilinskí colníci našli v poľskom autobuse, ktorý prechádzal cez Kysuce do Talianska, tašku s pašovanými cigaretami. K taške sa prihlásil vodič autobusu, ktorý o cigaretách ani netušil. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

slovakia

left justify in out

Vodič podľa nej na vyzvanie otvoril spodný batožinový priestor s cestovnými taškami. "Medzi nimi bola odložená aj taška plná pašovaných cigariet. Niektoré kartóny spotrebiteľských balení cigariet podľa kontrolnej známky pochádzali z Ukrajiny, ďalšie známkou označené neboli. K taške sa prihlásil samotný šofér autobusu, ktorý ju podľa jeho vyjadrenia dostal od majiteľa firmy. Mal ju odovzdať osobe v talianskom meste Pedaso. Predtým jej obsah ale nekontroloval a kontrole sa nevedel preukázať žiadnym dokladom o nadobudnutí toho tovaru," vysvetlila Chríbiková.

 

Doplnila, že cigarety s veľkou pravdepodobnosťou zlikvidujú. "Napriek tomu však čaká dopravcu za nelegálne prepravovaný tovar pokuta a zaplatí zaň aj spotrebnú daň," dodala hovorkyňa CÚ Žilina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona