Kuriózny omyl: Unavený bankár nechtiac zvýšil prevod o vyše 200 miliónov eur

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 07:02 • 2 min
Kuriózny omyl: Unavený bankár nechtiac zvýšil prevod o vyše 200 miliónov eur

BERLÍN - Nemenovaný zamestnanec nemeckej banky nechtiac zmenil výšku peňažného prevodu z niekoľkých desiatok na vyše dvesto miliónov eur, keď ho zmohol spánok a zaspal na klávesnici svojho počítača. Informoval o tom dnes webový portál Yahoo.com.

slovakia

left justify in out

Ako odznelo na súde pre pracovné záležitosti v spolkovej republike Hesensko, muž mal údajne previesť 62,40 eur z bankového účtu istého dôchodcu, avšak namiesto toho "na okamih zaspal a na klávesnici pritom stlačil číslicu dva," čím sumu prevodu zvýšil na úctyhodných 222 miliónov 222.222.22 eur.

Banka zakrátko chybu odhalila a napravila ju. Prípad dal na súd kolega inkriminovaného muža, ktorého prepustili zo zamestnania za to, že si pri overovaní prevodu chybu nevšimol. Súd rozhodol, že žalobcu musí banka znova prijať do svojich radov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies