Kuriózny omyl: Hasiči na letisku v Číne nastriekali penu na nesprávne lietadlo s cestujúcimi

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:42 • 2 min
Kuriózny omyl: Hasiči na letisku v Číne nastriekali penu na nesprávne lietadlo s cestujúcimi

PEKING - Keď členovia posádky dopravného lietadla hlásili iskry lietajúce z motora počas rolovania na letisku v južnej Číne, do niekoľkých minút zareagovalo osem hasičských vozidiel. Tie však potom pokryli penou nesprávne lietadlo, napísala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Omyl sa stal vo štvrtok na letisku v meste Fu-čou a rýchlo ho napravili. Hasiči obrátili pozornosť na správne lietadlo, ale to prvé - s cestujúcimi na palube - malo zdržanie desať hodín a celý incident spôsobil meškanie 30 letov. Informovalo o tom letisko.

 

 

Let spoločnosti Air China hlásil problémy na pravom motore Boeingu 737-800, keď mal odštartovať do Pekingu. Keď hasiči o štyri minúty prišli, motory už boli vypnuté. Avšak z chvosta lietadla spoločnosti Fuzhou Airlines od toho istého výrobcu vychádzali výfukové plyny.

 

Hasiči striekali penu na lietadlo spoločnosti Fuzhou Airlines, až kým ich kontrolné stredisko letiska neupozornilo na chybu - potom už striekali penu na správny stroj, dodalo letisko. Fuzhou Airlines oznámili, že ich lietadlo bolo pokryté bielou penou a museli ho dať odtiahnuť na kontrolu motorov. Vzlietlo približne o desať hodín.

 

Letisko sa za spôsobené nepríjemnosti ospravedlnilo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona