Kuriózny chaos pri návšteve pápeža v Brazílii

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 06:20 • 2 min
Kuriózny chaos pri návšteve pápeža v Brazílii

RIO DE JANEIRO/SAO PAULO - Davy ľudí v brazílskom Riu de Janeiro obliehali auto s pápežom Františkom počas cesty z letiska do centra mesta. Jeho šofér totiž zle odbočil a s autom uviazol. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šofér neodbočil do jazdného pruhu, ktorý bol pre konvoj vyhradený. Skončil v opačnom a ten bol preplnený autobusmi a taxíkmi. Auto s pápežom tak muselo zastaviť. Davy veriacich, ktoré lemovali cestu, sa k nemu rozbehli.

Ľudia sa načahovali k oknu vozidla a pápeža si fotili. Scéna podľa agentúry AP vyzerala alarmujúco. František však bol počas tohto "šialenstva", ako poznamenala AP, pokojný. Okno dal dole a ľudí sa dotýkal. Istá žena mu dokonca podala dieťa, ktoré pobozkal. Dav sa snažila zatlačiť späť ochranka. Napokon sa z tlačenice auto dostalo.

Agentúra Reuters zároveň informovala, že brazílska polícia našla malú, podomácky vyrobenú výbušninu na parkovisku v blízkosti pútnického miesta, ktoré má koncom týždňa pápež navštíviť. Výbušné zariadenie objavili na toaletách parkoviska v meste Aparecida, ktoré leží v štáte Sao Paulo. Pyrotechnici museli zariadenie odpáliť. Zatiaľ nie je známe, či incident súvisel s návštevou pápeža.

František, ktorý pochádza z Argentíny, zavítal na rodný kontinent pri príležitosti konania Svetových dní mládeže v Riu de Janeiro 23.-28. júla. Očakáva sa na nich účasť vyše milióna mladých ľudí z celého sveta. V meste sa už pred pápežovým príchodom zhromaždilo približne 350.000 katolíkov zo 175 krajín. Brazília je cieľom jeho prvej zahraničnej cesty od marcového zvolenia do úradu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies