Kurióznu nehodu cyklistov v Banskej Bystrici posunuli na dopravný inšpektorát

NETKY.SK • 19 September 2016, 16:45 • 2 min
Kurióznu nehodu cyklistov v Banskej Bystrici posunuli na dopravný inšpektorát

BANSKÁ BYSTRICA – Na priestupkové konanie príslušnému dopravnému inšpektorátu postúpil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici dopravnú nehodu dvoch cyklistov z augusta minulého roku. Rozhodnutie je právoplatné, prokurátor voči nemu nepodal sťažnosť.

slovakia

left justify in out

Ku kurióznej dopravnej nehode došlo vlani v auguste, keď 38-ročný programátor Milan A. zo Šálkovej pri Banskej Bystrici s 32-ročným kamarátom Michalom smerovali na bicykloch do obce Čerín.

 

Programátor však pri prejazde pravotočivej zákruty v klesaní neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, stavu a povahe vozovky, v dôsledku toho po pribrzdení dostal šmyk a spadol na vozovku. Za ním jazdiaci kamarát Michal v snahe vyhnúť sa zrážke prešiel do protismeru, kde narazil do protiidúceho motorového vozidla Alfa Romeo. Pri nehode Michal utrpel otras mozgu, zlomeninu tŕňového výbežku a oblúka šiesteho krčného stavca a rôzne odreniny. Znalec určil dobu liečenia a práceneschopnosť v trvaní dva až tri mesiace.


Prokurátor obžaloval programátora Milana za prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Na súde Milan priznal skutok, ale jeho obhajca tvrdil, že to nie je trestný čin. Prokurátor navrhol uznať vinu, ale vzhľadom na okolnosti prípadu a mieru zavinenia navrhol aj alternatívu, aby súd predmetný skutok posúdil ako priestupok a vec postúpil príslušnému dopravnému inšpektorátu. Rovnaký názor predložil i obhajca a súd im vyhovel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies