Kuriózne VIDEO Vo Veľkej Británii pribúda opilcov. Nie však medzi ľuďmi, ale medzi vtákmi!

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 12:00 • 2 min
Kuriózne VIDEO Vo Veľkej Británii pribúda opilcov. Nie však medzi ľuďmi, ale medzi vtákmi!

LONDÝN - Britskí ochranári v grófstvach Devon a Dorset majú v posledných dňoch plné ruky práce s prípadmi čajok, ktorí nie sú práve v dobrej kondícii. Ľudia ich volajú k vtákom, ktorí sa motajú a vykazujú známky botulizmu. V skutočnosti však za ich chovanie môže alkohol.

slovakia

left justify in out

Za posledné týždne museli zamestnanci Kráľovskej spoločnosti na ochranu zvierat (RSPCA) riešiť už viac než tucet prípadov čajok, ktoré trpeli rovnakými symptómami. Zo začiatku to vraj vyzeralo, že trpia botulizmom, teda otravou botulotoxínom, vyskytujúcom sa napríklad v skazenom mäse.

 

"Lenže keď sa vtáci vyvracali, väčšinou sa zo svojho stavu rýchlo dostali,“ uviedla Jo Danielová z RSPCA pre BBC. „Tiež poriadne smrdeli alkoholom, takže naše dodávky potom páchli ako krčmy,“ dodala ironicky.

 

Vtáci boli dezorientovaní a robilo im veľké  problémy stáť. Čajky sa zrejme dostali k odpadu produkovanému nejakým liehovarom alebo pivovarom. RSPCA teraz žiada výrobcov alkoholu, aby svoj odpad nenechávali tam, kde má k nemu prístup voľne žijúca zver, píše sever novinky.cz.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies