Kuriózne: Britskí študenti nevedia, koľko je hodín podľa hodiniek s ručičkami!

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 09:00 • 2 min
Kuriózne: Britskí študenti nevedia, koľko je hodín podľa hodiniek s ručičkami!

LONDÝN - Triedy vo veľkej Británii, v ktorej študenti vykonávajú ekvivalent maturitnej skúšky, budú po novom vybavené digitálnymi hodinami na úkor analógových. Riaditelia tamojších stredných škôl sa zhodli na tom, že študenti nedokážu odčítať čas z analógových hodiniek a že nie je nutné ich pri dôležitých skúškach zbytočne stresovať, píše The Telegraph.

slovakia

left justify in out

Podľa zástupcu generálneho tajomníka združenia Association of School and College Leaders Malcolma Trobea sú študenti príliš navyknutí na digitálne zariadenia.

 

„Súčasná generácia nie je taká dobrá v určovaní času podľa tradičných hodín ako staršia generácia. Čas v digitálnej forme vidia na telefónoch, na počítačoch. Všetko, čo majú, je digitálne,“ povedal Trobe, píše server Novinky.cz.

 

 

img

Digitálne hodiny. Foto: Pixabay

 

 

Tiež uviedol, že učitelia chcú, aby sa študenti počas skúšok cítili čo najuvoľnenejšie. Tradičné hodiny by podľa neho mohli predstavovať zbytočný stres.

 

„Nemôžeme po nich chcieť, aby pri skúške dvíhali ruku a pýtali sa, koľko času im zostáva. Používanie digitálnych hodín má navyše veľkú výhodu, lebo je u nich omnoho menšia pravdepodobnosť, že sa pri kontrole času popletiete,“ vysvetlil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies