Kuriózna situácia vo Švédsku: Futbalista dostal červenú kartu za hlasné uľavenie si

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 10:26 • 2 min
Kuriózna situácia vo Švédsku: Futbalista dostal červenú kartu za hlasné uľavenie si

ŠTOKHOLM - Skutočne nezvyčajnú situáciu priniesol duel v nižšej švédskej súťaži medzi tímami Järna SK "B" a Pershagen SK.

slovakia

left justify in out

Hlavný rozhodca tohto stretnutia totiž jednému z hráčov Adamom Lindinovi Ljungkvistovi druhú žltú kartu a po nej aj červenú za to, že si na hracej ploche nahlas prdol. Arbiter jeho konanie označil ako úmyselnú provokáciu a nešportové správanie. Zo slovenského pohľadu je zaujímavé, že rozhodca sa volá Dany Kako.

 

"Trochu ma pobolievalo brucho, preto som nechal 'vetrom' voľný priebeh. Potom som dostal žltú kartu a hneď aj červenú. Bol som šokovaný, bola to najhoršia situácia, akú som v súvislosti s futbalom zažil," povedal 25-ročný krajný obranca Adam Lindin Ljungkvist pre Länstidningen Södertälje. "Opýtal som sa rozhodcu, či ani nemôžem trochu 'rozprúdiť vzduch'. On mi odpovedal, že nie. Jeho konanie som vôbec nepochopil. Možno si myslel, že som si prdol do dlane a potom hodil prd smerom k nemu. No to som nespravil," dodal. Útočník súpera Kristoffer Linde sa tiež vyjadril k celej situácii. "Stál som dosť ďaleko, no ten prd som počul nahlas a jasne. Bola to tá najpodivnejšie vec, akú som na ihrisku kedy videl. A bol som hrám futbal od ôsmich rokov," poznamenal.

 

Arbiter Kako potvrdil, že druhú žltú kartu v danom zápase udelil hráčov za hlasné uľavenie si. "Bola to zámerná provokácia. Urobil to naschvál a bolo to nevhodné. Preto dostal žltú kartu," prezradil Kako a doplnil, že v minulosti sa stretol s podobným incidentom: "Raz sa jeden z hráčov postavil na kraj hracej plochy a močil tesne za postrannú čiaru. Tiež som mu ukázal žltú kartu."

 

Jeden z hlavných aktérov spomenutej situácie vylúčený Ljungkvist k celému incidentu dodal: "Po zápase som s rozhodcom hovoril a bol som poriadne nahnevaný. Nepadlo však žiadne hrubé slovo, iba som ho označil za šaša."

 

Na nezvyčajný futbalový príbeh upozornil The Guardian.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona