Kuriózna situácia: Bývalý veliteľ maďarskej gardy, prevádzal do krajiny utečencov

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 09:52 • 2 min
Kuriózna situácia: Bývalý veliteľ maďarskej gardy, prevádzal do krajiny utečencov

BUDAPEŠŤ - Jeden z dvojice prevádzačov, ktorých príslušníci maďarského Centra boja proti terorizmu (TEK) zadržali v utorok pri juhomaďarskej obci Röszke, je zrejme bývalý veliteľ Novej maďarskej gardy Róbert Kiss. Napísal to dnes denník Napi Gazdaság.

slovakia

left justify in out

Dvojica páchateľov za peniaze zorganizovala prevoz migrantov do Budapešti. Podľa denníka jedným z nich môže byť Kiss, ktorý sa zvyčajne predstavuje ako jeden z prvých 56 príslušníkov Maďarskej gardy, bývalý veliteľ Maďarskej gardy v Peštianskej župe, zakladateľ Novej maďarskej gardy a ako jej bývalý veliteľ.

Činnosť Maďarskej gardy súd právoplatne zakázal v roku 2009.

 

Napi Gazdaság sa telefonicky pokúšal spojiť s Kissom, avšak neúspešne. Na Facebooku ale bývalý gardista napísal, že ho trestne stíhajú.

 

Zadržaných prevádzačov odovzdali príslušníci TEK segedínskej polícii, ktorá ich podozrieva z napomáhania cudzincom pri ilegálnom pobyte. Dvojica chcela previesť do Budapešti piatich občanov Sýrie, ktorí na maďarské územie vstúpili ilegálne. Cudzincov prevzala od TEK príslušná jednotka cudzineckej polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies