Kuriozita: Ukradol mestský autobus v Maďarsku a odviezol cestujúcich až na konečnú

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 12:01 • 2 min
Kuriozita: Ukradol mestský autobus v Maďarsku a odviezol cestujúcich až na konečnú

BUDAPEŠŤ - Cestujúci mestskej linky č. 10 v maďarskom meste Kecskemét zostali prekvapení, keď polícia po príjazde na konečnú zastávku Széchenyi tér legitimovala a hneď aj zadržala uniformovaného šoféra autobusu.

slovakia

left justify in out

Vysvitlo totiž, že 20-ročný Attila P. nemá vodičské oprávnenie, je fanatik do autobusov a vozidlo si jednoducho odniesol neoprávnene z garáže dopravného podniku. Kurióznej udalosti sa venuje denník Blikk.

Prípad sa stal 12. marca ráno okolo 09.00 h, keď do garáží miestneho dopravného podniku DAKK prišiel muž v uniforme spoločnosti Kúnság Volán.

 

Cez vrátnicu prešiel bez problémov. Sadol si za volant zaparkovaného Ikarusu 263, bezchybne s ním vycúval a "dal sa do práce". Absolvoval celú trasu linky 10, zastavil na každej zastávke, zobral cestujúcich a pokračoval až na konečnú, kde ho už však čakala hliadka polície.

 

Dopravný podnik pre Blikk uviedol, že išlo o fanatika, ktorý sa na svoj čin pripravoval už dlhší čas. Zvláštnu pozornosť venoval tomu, ako sa dostať do autobusového depa cez bezpečnostnú kontrolu.

Nemenovaný vodič autobusu tamojšej mestskej dopravy denníku povedal, že ide o autobus s ručnou prevodovkou, ktorý je možné riadiť bez väčších problémov.

 

"Ako cestujúci zrejme tento muž pozorne sledoval, ako s týmto autobusom treba jazdiť," dodal. Podľa jeho slov v podniku je dosť vysoká migrácia pracovníkov, preto muž v riadnej uniforme na vrátnici nevzbudil podozrenie.

 

Jednou z nezodpovedaných otázok ale je, ako sa mu podarilo zohnať uniformu. Prípad rieši polícia.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies