Kurilské ostrovy sú dôležitou súčasťou Ruska

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:35 • 2 min
Kurilské ostrovy sú dôležitou súčasťou Ruska

Kurilské ostrovy sú dôležitou súčasťou Ruska

slovakia

left justify in out

img

Tichomorské Kurilské ostrovy, na ktoré si robí nároky Tokio, sú "veľmi dôležitou" súčasťou Ruska, vyhlásil v stredu ruský prezident Dmitrij Medvedev s prísľubom, že tam čoskoro pocestuje.

"Toto je veľmi dôležitý región našej krajiny," uviedol Medvedev pre novinárov v hlavnom meste Kamčatského kraja, ktoré leží severne od spomínaných ostrovov. Ako uviedol, dúfal, že počas jeho cesty po Ďalekom východe ostrovy navštívi, avšak počasie mu jeho plány prekazilo. "Ale aj tak to spravíme, rozhodne tam pôjdeme v najbližšej dobe," dodal.

Japonsko a Rusko dodnes nepodpísali mierovú dohodu o ukončení druhej svetovej vojny, pretože obe krajiny si robia nárok na štyri ostrovy ležiace severne od Japonska, ktoré v roku 1945 obsadili sovietski vojaci, pričom vyhnali japonských obyvateľov. Sporné územie je v Rusku známe ako Južné Kurily a v Japonsku ako Severné územia.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona