Kuriak odsúdil Čekovského návrh na žltú kartu, hovorí o obmedzení slobody slova

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 11:50 • 2 min
Kuriak odsúdil Čekovského návrh na žltú kartu, hovorí o obmedzení slobody slova

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady (NR) SR Milan Kuriak odsudzuje zámer svojho kolegu z hnutia OĽaNO Kristiána Čekovského navrhnúť mu tzv. žltú kartu na najbližšom zasadnutí klubu OĽaNO. Urobiť tak má v súvislosti s Kuriakovým verejným nesúhlasom s darovaním systému S-300 Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Ako upozornil poslanec v stanovisku, dochádza tak k závažnému obmedzovaniu slobody slova v politickom zoskupení, ktoré vždy presadzovalo pluralitu názorov a nezávislosť členov.

 

„Skutočnosť, že si kolega Čekovský dovolil navrhnúť mi žltú či červenú kartu, je minimálne trápne. Navrhuje ju hlavne kvôli môjmu názoru na ukončenie vojny na Ukrajine. Za svojím postojom, riešiť konflikt na Ukrajine mierovými rokovaniami, si naďalej stojím. Je to jediná cesta, ako zabrániť ďalšiemu utrpeniu a stratám na životoch hlavne nevinných ľudí,“ vyhlásil Kuriak.

 

img

 

Podotkol, že za uplynulé dva roky mal niekoľko dôvodov Čekovskému či Andrejovi Stančíkovi navrhnúť žltú kartu, no neurobil tak, lebo si váži slobodu slova a toleruje názory iných, i keď s nimi nesúhlasí. Čekovský pre TASR uviedol, že na najbližšom zasadnutí klubu chce navrhnúť pre Kuriaka tzv. žltú kartu, ktorá má byť pre neho napomenutím. Následná červená karta by mala znamenať hlasovanie o vylúčení z klubu. Žltú kartu chce Čekovský navrhnúť aj poslankyni OĽaNO Romane Tabák.

 

Tabák prednedávnom na sociálnej sieti odmietla odovzdanie obranného systému S-300 Ukrajine, pretože „nechce, aby sa Slovensko zapojilo do vojenského konfliktu“. Jej vyjadrenie skritizoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), čo Tabák označila ako „kopnutie“ si do ženy. Aj Kuriak na sociálnej sieti v reakcii na darovanie systému uviedol, že sa „pod to nemôže podpísať“.

 

 

Možno vás zaujme: Nemecké zbrojné firmy dodajú Ukrajine zbrane, prisľúbil Scholz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona