Kurdský vodca odmietol zodpovednosť za útok v Anakre

NETKY.SK • 18 Február 2016, 12:09 • 2 min
Kurdský vodca odmietol zodpovednosť za útok v Anakre

KÁHIRA - Spolupredseda kurdskej Strany demokratickej jednoty (PYD) Sálih Muslim dnes odmietol zodpovednosť kurdských polovojenských oddielov za stredajší atentát v Ankare a obvinil z jeho spáchania extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS). Muslim to uviedol pre agentúru

slovakia

left justify in out

Reagoval tým na slová tureckého premiéra Ahmeta Davutogla, ktorý dnes uviedol, že útok na vojenské autobusy spáchaný bombou nastraženou v aute má na svedomí Sýrčan s prepojením na Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG) v Sýrii. Súčasne vyhlásil, že zodpovednosť za útok nesie aj sýrska vláda, ktorá podporuje kurdské polovojenské oddiely v Sýrii.


Muslim dnes Davutoglove tvrdenia odmietol. "To je absolútna nepravda. Nijaké spojenie medzi Kurdmi a tým, čo sa stalo v Ankare, nie je. To, čo sa tam stalo, súvisí s bojom Turecka proti Islamskému štátu, ktorého elementy žijú v Turecku," vyhlásil Muslim, ktorý súčasne varoval Ankaru pred spustením pozemnej operácie v Sýrii. Upozornil, že Turecko bude v takom prípade čeliť koalícii kurdských a arabských jednotiek.


K výbuchu auta s nastraženou výbušninou došlo v stredu večer na rušnej križovatke v centre Ankary, neďaleko parlamentu, generálneho štátu a ubytovne pre vojenský personál.


Podľa informácií z generálneho štábu tureckej armády nastražená nálož explodovala v okamihu, keď sa kolóna autobusov s vojakmi zastavila pri semafore. Pri výbuchu prišlo o život 28 ľudí a ďalších 61 utrpelo zranenia. Väčšina z nich sú vojaci, ale medzi zranenými sú aj civilisti, ktorí nachádzali v blízkosti miesta výbuchu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona