Kurdskí povstalci zaútočili na turecké armádne vozidlo, zabili dvoch vojakov

NETKY.SK • 4 August 2015, 11:15 • 2 min
Kurdskí povstalci zaútočili na turecké armádne vozidlo, zabili dvoch vojakov

ANKARA - Kurdskí povstalci zaútočili dnes na juhovýchode Turecka na armádne vozidlo a zabili dvoch vojakov. Ide o najnovšie násilie medzi militantmi a vládnymi silami. Informovala o tom turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.

slovakia

left justify in out

Povstalci zo Strany kurdských pracujúcich (PKK) odpálili bombu nastraženú pri ceste, keď vojenské vozidlo prechádzalo okolo, a potom spustili paľbu na bezpečnostné sily. Pri útoku neďaleko dediny Araköy v prevažne kurdskej provincii Širnak, ktorá hraničí s Irakom, utrpel zranenia ďalší vojak a vládou platený vidiecky ochrankár.

 

V Turecku nedávno znovu prepukli nepriateľské akcie medzi armádou a kurdskými povstalcami, ktoré zničili krehký mierový proces, začatý s Kurdmi v roku 2012. Za posledných desať dní zahynulo už najmenej 30 ľudí, väčšinou vojakov.

 

Lietadlá tureckej armády takisto útočia na ciele PKK v severnom Iraku, približuje agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies