Kurdskí povstalci zaútočili na policajnú stanicu na juhovýchode Turecka

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 11:59 • 2 min
Kurdskí povstalci zaútočili na policajnú stanicu na juhovýchode Turecka

ANKARA - Život jedného tureckého vojaka a najmenej desať zranených si dnes vyžiadal bombový útok v provincii Mardin na juhovýchode Turecka. Podľa webovej stránky tureckého denníka Hürriyet útok spáchali príslušníci Kurdskej strany pracujúcich (PKK) pomocou výbušniny nastraženej v aute.

slovakia

left justify in out

Zranených previezli do najbližšej nemocnice. Stav dvoch z nich je podľa lekárov kritický. Pri výbuchu, ktorého terčom bola policajná stanica na hranici okresov Derik a Viranšehir v provincii Šanliurfa, bolo poškodených aj niekoľko domov v neďalekej dedine Kovali.

 

Po útoku spustili bezpečnostné zložky rozsiahlu pátraciu akciu. Zastavená bola kvôli nej aj premávka na diaľnici v úseku Derik-Viranšehir.

 

Boje na juhovýchode Turecka, kde žijú prevažne Kurdi, sa zintenzívnili vlani v júli, keď sa po zastavených mierových rokovaniach medzi vládou a PKK - žiadajúcou väčšiu autonómiu - skončilo prímerie. Turecká vláda naznačila, že mierový proces s PKK neobnoví.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies