Kurdskí povstalci tvrdia, že zabili desiatky tureckých vojakov

NETKY.SK • 7 September 2015, 16:34 • 2 min
Kurdskí povstalci tvrdia, že zabili desiatky tureckých vojakov

ISTANBUL - Militanti zo Strany kurdských pracujúcich (PKK) tvrdia, že pri nedeľňajšom útoku a následných zrážkach na juhovýchode Turecka zabili 31 tureckých vojakov. Vyplýva to z dnešného oznámenia, ktoré priniesla tlačová agentúra blízka PKK.

slovakia

left justify in out

Agentúra ANF s odvolaním sa na kurdských povstalcov uviedla, že medzi mŕtvymi je aj armádny podplukovník, pričom zranenia utrpelo ďalších šesť vojakov, no konečný počet obetí môže byť ešte vyšší, píše agentúra Reuters.

 

K najkrvavejšiemu útoku PKK od júlového ukončenia dvojročného prímeria s tureckou vládou došlo v nedeľu v oblasti pri obci Daglica v provincii Hakkari, neďaleko hranice s Irakom, kde militanti napadli vojenský konvoj. Armáda potvrdila, že povstalci zabili jej vojakov, počet obetí vo svojich radoch však nespresnila. Podľa vyjadrenia zdroja z bezpečnostných síl pre Reuters zahynulo 16 vojakov.

 

Turecké ozbrojené sily dnes v reakcii bombardovali pozície povstalcov a zasiahli celkovo 13 cieľov PKK. Operácia počas dňa podľa Reuters pokračovala - vrtuľníky vysadzovali špeciálne jednotky v hornatom regióne pri irackej hranici, pokým bezposádkové lietadlá vyhľadávali terče pre nálety.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies