Kurdskí militanti sputili paľbu v meste Adana, zahynuli dvaja policajti

NETKY.SK • 29 September 2015, 11:14 • 2 min
Kurdskí militanti sputili paľbu v meste Adana, zahynuli dvaja policajti

ADANA - Útok kurdských ozbrojencov si v pondelok večer v meste Adana na juhu Turecka vyžiadal životy dvoch tureckých policajtov. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na policajného generála Mustafu Büyüka.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov útočníci spustili paľbu na policajné auto z idúceho motocykla. Z miesta činu okamžite ušli. Jeden z policajtov zomrel na mieste, druhý svojim zraneniam podľahol v nemocnici. Ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia, keď kurdskí povstalci vypálili raketu na vojenský konvoj, ktorý sa presúval po diaľnici na juhovýchode Turecka, informovala agentúra Anadolu.


Od júla, keď samovražedný atentát v meste Suruč ukončil prímerie medzi Stranou kurdských pracujúcich (PKK) a vládou v Ankare, prišlo o život už viac ako 150 policajtov a vojakov. V odvetných operáciách vládnych síl zahynuli stovky ozbrojencov Strany kurdských pracujúcich (PKK). Táto vlna násilnosti zastavila už aj tak krehký mierový proces s Kurdmi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies