Kurdskí bojovníci opäť získali kontrolu nad strategickým vrchom v Kobané

NETKY.SK • 25 Október 2014, 12:09 • 2 min
Kurdskí bojovníci opäť získali kontrolu nad strategickým vrchom v Kobané

BEJRÚT - Kurdskí bojovníci opäť získali kontrolu nad strategickým vrchom v meste Kobané na severe Sýrie po tom, čo na militantov z Islamského štátu (IS) zaútočilo letectvo medzinárodnej koalície pod vedením USA. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V bojoch o vrch padlo najmenej 11 militantov a štyria kurdskí bojovníci. Boje pokračovali do dnešného rána aj v niekoľkých okrajových častiach mesta. Spojené štáty a ich arabskí spojenci zintenzívnili nálety na pozície IS po tom, čo militanti v uplynulých dňoch obsadili ďalšie územia v okolí Kobané.

 

Podľa pozorovateľov sa džihádisti zrejme snažia obsadiť aj sýrsko-turecký hraničný priechod Mursitpinar. Jeho dobytím by tak mohli zabrániť príchodu kurdských posíl z Iraku. Podľa nemenovaných zdrojov už v nedeľu vyšle iracký Kurdistan cez Turecko do Kobané prvých 150 ťažko ozbrojených príslušníkov milícií péšmarga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies