Kurdské sily s podporou USA zabili od soboty najmenej 132 členov IS

NETKY.SK • 25 Február 2015, 10:47 • 2 min
Kurdské sily s podporou USA zabili od soboty najmenej 132 členov IS

BEJRÚT - Najmenej 132 členov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) prišlo o život od soboty v bojoch s kurdskými milíciami podporovanými letectvom USA v sýrskej provincii Hasaka na severovýchode krajiny. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

slovakia

left justify in out

Kurdské jednotky, ktoré v januári s pomocou náletov USA vyhnali džihádistov IS z mesta Kobané, obsadili počas ofenzívy 70 obcí, tvrdí SOHR. Severovýchodná časť Sýrie je strategicky dôležitá v boji proti IS, pretože hraničí s územím, ktoré v susednom Iraku takisto kontrolujú islamisti.

 

Extrémisti uniesli v pondelok na severovýchode Sýrie najmenej 90 asýrskych kresťanov. Podľa SOHR došlo k únosu po tom, ako oddiely IS prepadli a obkľúčili dediny v blízkosti mesta Tal Ahmar, ktorého väčšina obyvateľov sa hlási k starobylej asýrskej cirkvi.

 

Neznámi ozbrojenci uniesli v rovnaký deň na juhu Afganistanu aj približne 30 cestujúcich z dvoch autobusov v provincii Zábul na diaľnici z Kábulu do Kandaháru. Miestne úrady sa domnievajú, že za útokom stoja prívrženci IS.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies