Kurdské posily z Iraku vstúpili do mesta Kobané

NETKY.SK • 1 November 2014, 08:29 • 2 min
Kurdské posily z Iraku vstúpili do mesta Kobané

KOBANÉ - Irackí Kurdi z milícií péšmarga vstúpili dnes do sýrskeho mesta Kobané, aby pomohli jeho obrancom v boji proti sunnitským extrémistom z hnutia Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že informáciu jej telefonicky potvrdil jeden z členov oddielov péšmarga.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Severosýrske kurdské mesto Kobané obliehajú jednotky extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) už viac ako mesiac. Nálety spojeneckých lietadiel na pozície IS v Kobané a ďalších častiach Sýrie zatiaľ neviedli k prelomeniu blokády mesta. Úlohou príslušníkov péšmarga je pomôcť zastaviť postup IS, ktorý sa vyhráža zmasakrovaním obrancov Kobané.

      

Turecko sa zdráhalo pripojiť ku koalícii pod vedením USA, bojujúcej proti IS. Avšak pod tlakom západných spojencov turecký prezident Recep Tayyip Erdogan minulú stredu oznámil, že umožní péšmargom prejsť cez Turecko do Kobané. Turecký premiér Ahmet Davutoglu tvrdil, že letecké útoky na pozície IS v okolí Kobané, ktoré trvajú už niekoľko týždňov, nie sú dostatočné na odrazenie militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies