Kurdské milície začali rozsiahlu operáciu proti bojovníkom IS

NETKY.SK • 31 December 2014, 17:06 • 2 min
Kurdské milície začali rozsiahlu operáciu proti bojovníkom IS

BAGDAD - Predstavitelia irackých Kurdov dnes oznámili, že kurdské milície péšmarga začali na severe krajiny rozsiahlu vojenskú operáciu proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Operácia je podľa kurdských predstaviteľov zameraná na vytlačenie bojovníkov IS z oblasti veľkej približne 120 štvorcových kilometrov pred mestom Mosul, obsadenom militantmi.
      

Vojenskú akciu podporila náletmi aj koalícia vedená Spojenými štátmi, ktorá spustila letecké útoky proti pozíciám islamistických militantov.
      

Milície péšmarga, ktoré tiež bojujú proti IS v sýrskom meste Kobané, nedávno postúpili v oblastiach okolo mesta Sindžár, ktoré obsadili militanti. Dokázali tiež otvoriť koridor, ktorý pomohol desiatkam jezídskych rodín uviaznutých v neďalekom pohorí Sindžár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies