Kurdi zadržali v Sýrii významného nemeckého džihádistu alžírskeho pôvodu

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 18:25 • 2 min
Kurdi zadržali v Sýrii významného nemeckého džihádistu alžírskeho pôvodu

DAMASK - Nemeckého džihádistu alžírskeho pôvodu Fareda Saala, ktorý sa mal podieľať na vražde množstva civilistov, zadržali podľa informácií Západonemeckého rozhlasu (WDR), mienkotvorného denníka Süddeutsche Zeitung a Severonemeckého rozhlasu (NDR) v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Rodák zo západonemeckého Bonnu odcestoval do Sýrie ešte v roku 2013 a pripojil sa tam k džihádistom z teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Postupne sa stal jedným z jej najvyššie postavených predstaviteľov pôsobiac v štruktúrach IS pod menom Abu Luqman al-Almani. Muža, ktorý pózoval pred telami zavraždených a ktorý mal chýr brutálneho a nekompromisného džihádistu, mali teraz zadržať v Sýrii kurdskí bojovníci.

 

USA a OSN zaradili Saala vlani na medzinárodný zoznam teroristov. Zadržaný sa popri účasti na vraždách civilistov mal podieľať aj na nábore dobrovoľníkov do IS a na likvidácii príslušníkov sýrskej armády. Naposledy mal významné postavenie v bojovom útvare IS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies