Kurdi vytlačili z leteckej základne v provincii Aleppo Asadove jednotky

NETKY.SK • 11 Február 2016, 10:04 • 2 min
Kurdi vytlačili z leteckej základne v provincii Aleppo Asadove jednotky

BEJRÚT - Oddiely kurdských bojovníkov dobyli leteckú základňu Minagh nachádzajúcu sa v severosýrskej provincii Aleppo, z ktorej po prudkých bojoch vytlačili jednotky verné sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Jeden z povstaleckých veliteľov v provincii Aleppo uviedol, že základňu dobyli v stredu neskoro večer kurdské Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG) po zlomení prudkého odporu vládnych síl.
Podľa SOHR sa ofenzíva YPG začala po tom, ako pravdepodobne ruské bojové lietadlá uskutočnili v tejto oblasti 30 náletov. Okrem základne Minagh padla do rúk Kurdov aj neďaleká rovnomenná dedina.


Vďaka mohutnej ofenzíve sýrskych vládnych síl, ktorá s podporou ruského letectva prebieha v oblasti medzi mestom Aleppo a hranicami s Tureckom, využili Kurdi vzniknutý chaos a dobytím leteckej základne rozšírili svoju neďalekú enklávu známu ako Afrín (Efrín).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies