Kurdi v Bruseli i nemeckých mestách demonštrovali proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 7 Október 2014, 10:12 • 2 min
Kurdi v Bruseli i nemeckých mestách demonštrovali proti Islamskému štátu

BRUSEL/BERLÍN/HAMBURG - Zhruba 200 Kurdov sa demonštrovalo v pondelok vo večerných hodinách na letisku v belgickom hlavnom meste Brusel proti pokračujúcemu postupu teroristických milícií Islamského štátu (IS). S odvolaním sa na belgické médiá o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V odletovej hale letiska demonštranti požadovali odhodlaný postup medzinárodného spoločenstva proti islamistom, ktorí spustili ofenzívu proti kurdskému mestu Kobané na severe Sýrie. Kobané je známe aj pod arabským názvom Ajn al-Arab. 
      

Účastníci protestnej akcie vyzvali tiež na humanitárnu i vojenskú pomoc pre obyvateľov Kobané. Džihádisti sú - na rozdiel od občanov obliehaného mesta - dobre vyzbrojení západnými zbraňami, uviedla pre belgickú agentúru Belga jedna z hovorkýň demonštrujúcich Kurdov.
      

K protestom, na ktorých sa zúčastnilo niekoľko tisíc demonštrantov, došlo aj v mnohých nemeckých mestách. V Düsseldorfe a Bonne sa protestujúci nakrátko dostali do sídla rozhlasovej stanice Westdeutscher Rundfunk a stanice Deutsche Welle.

 

V Berlíne sa zhromaždilo podľa policajných správ okolo 600 Kurdov; k spontánnym demonštráciám došlo i v mestách Hamburg, Dortmund, Münster a Essen.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona