Kurdi odrazili útok islamistov na spojnicu Kobané s hranicami s Tureckom

NETKY.SK • 30 Október 2014, 11:52 • 2 min
Kurdi odrazili útok islamistov na spojnicu Kobané s hranicami s Tureckom

KOBANÉ - Teroristickým milíciám Islamský štát (IS) opäť nevyšiel pokus zahatať cestu očakávaným posilám do obliehaného sýrskeho mesta Kobané. Obrancovia tohto zväčša Kurdmi obývaného mesta odrazili útok extrémistov na cestnú spojnicu s tureckou hranicou, uviedla dnes agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

Prudké boje medzi oboma stranami pokračovali. Obrancovia Kobané stále čakajú na posily zo severného Iraku, odkiaľ k nim mieria oddiely irackých kurdských péšmargov. Podľa mediálnych informácií sa príslušníci oddielov péšmarga v súčasnosti nachádzajú v tureckom pohraničnom meste Suruč, doposiaľ však neprekročili hranice do Sýrie.

 

Zhruba 50-členný oddiel je vyzbrojený ťažkými zbraňami a mal by kurdským obrancom Kobané pomôcť v boji proti militantom z IS. Ak by extrémisti zahatali cestné spojenie do Turecka, posily by sa nemuseli do mesta dostať.

 

Kobané je všeobecne známe aj pod arabským názvom Ajn al-Arab.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies