Kurdi dúfajú, že od Američanov dostanú ďalšiu pomoc

NETKY.SK • 20 Október 2014, 13:03 • 2 min
Kurdi dúfajú, že od Američanov dostanú ďalšiu pomoc

BEJRÚT - Ozbrojená skupina Kurdov, ktorá pred džihádistami z organizácie Islamský štát (IS)už niekoľko týždňov bráni prevažne Kurdmi obývané sýrske mesto Kobané, dúfa, že sa zo strany Spojených štátov dočká ďalšej podpory. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Americké vzdušné sily totiž bojujúcim Kurdom po prvý raz zhodili zásoby zbraní a streliva. Predstaviteľ amerického Centrálneho velenia (CENTCOM) v nedeľu uviedol, že lietadlá typu C-130 zhodili Kurdom ručné strelné zbrane, strelivo a zdravotnícky materiál, ktoré im poskytli kurdské úrady v Iraku.

 

"Bude to mať pozitívny vplyv na priebeh vojenských operácií a, samozrejme, dúfame v ďalšiu podporu," povedal pre agentúru Reuters hovorca kurdských síl.

 

Kurdské Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG), ozbrojené krídlo Strany demokratickej jednoty (PYD), bránia Kobané takmer päť týždňov pred bojovníkmi IS. V nedeľu sa Kurdom podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne podarilo opäť prebojovať do východnej časti mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona