Kúpele Piešťany ponúkajú rehabilitáciu zraneným z autobusu

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 14:41 • 2 min
Kúpele Piešťany ponúkajú rehabilitáciu zraneným z autobusu

PIEŠŤANY - Slovenské liečebné kúpele v Piešťanoch ponúkajú rehabilitáciu učiteľkám a študentom, ktorí sa zranili v piatok pri nehode autobusu na diaľnici neďaleko Piešťan.

slovakia

left justify in out

"Stratu ľudských životov nemôžeme kompenzovať, ale všetkým zraneným žiakom by sme radi ponúkli v našich kúpeľných zariadeniach potrebné procedúry a rehabilitáciu, aby sa mohli vrátiť do normálneho života," uviedol generálny riaditeľ kúpeľov Klaus Pilz. Dodal, že aj keď kúpele nedokážu vyliečiť tie najťažšie rany, ktoré tragédia zanechala na duši, bude rád, ak pomôžu aspoň pri zotavovaní z telesných zranení. Pilz vyjadril ľútosť nad tragickou nehodou autobusu a vyslovil uznanie záchranárskym tímom a desiatkam zdravotníckych pracovníkov, ktorí sa bezprostredne po nehode starali o zranených. Zároveň vyjadril úprimnú sústrasť rodinám, ktoré prišli pri nehode o svojich blízkych. Kúpele sú podľa ich manažérky Tatiany Šulákovej v kontakte s riaditeľom Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave Jozefom Jančovičom, odkiaľ boli učiteľky a žiaci.

 

Autobus so študentmi Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave havaroval v piatok 6. júna popoludní na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri študentky. V autobuse bolo 31 cestujúcich - 29 žiakov a dve učiteľky. Päť osôb sa ťažko zranilo, 20 ľahko a dvaja ľudia boli bez zranenia. Gymnazisti sa vracali z exkurzie na Orave. Autobus zišiel z cesty, vodič sa pravdepodobne snažil vrátiť naspäť a na prudkom svahu sa autobus prevrátil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies