Kúpele budú lacnejšie a kúpeľníkom sa zlepšia podmienky, sľubuje Danko

NETKY.SK • 5 Január 2018, 09:48 • 2 min
Kúpele budú lacnejšie a kúpeľníkom sa zlepšia podmienky, sľubuje Danko

BRATISLAVA - Rok 2018 prináša aj významné zmeny pre kúpeľníctvo, ktoré je už dlhodobo na programe Slovenskej národnej strany. Kúpele budú od tohto roku pre ľudí lacnejšie a to aj vďaka legislatívnym zmenám z dielne SNS.

slovakia

left justify in out

Ak sa vyberiete do kúpeľov a nemáte kúpeľný pobyt indikovaný lekárom, ale ste samoplatca, tak si môžete znížiť daň o 50 €. Ak pôjde 4 členná rodina z toho 2 deti, tak jeden z rodičov si tak môže v daňovom priznaní znížiť základ dane až o 200 €.

 

"Je za nami rok mnohých výziev, otvorených diskusií, hľadaní spoločných priesečníkov a optimálnych riešení. Nie vždy to bolo jednoduché a priamočiare, nie vždy sme sa na riešeniach zhodli v prvom kole. Máme za sebou mesiace, ktoré vnesú do nového, nastávajúceho roka 2018 dôležité odkazy, pod ktoré sa podpísala aj Slovenská národná strana. Tieto zmeny pre podporu kúpeľníctva sú len prvým krokom a určite o chvíľu predstavíme aj ďalšie výhody," zdôrazňuje význam nových legislatívnych zmien predseda parlamentu a SNS Andrej Danko.

 

V téme kúpeľníctva však nejde o jedinú zmenu. Aj pre majiteľov kúpeľov sa výrazne zatraktívni ich podnikanie. Ak sa totiž rozhodnú investovať do lepších atraktívnejších priestoroch pre svojich hostí, náklady na rekonštrukciu si budú môcť 6 rokov odpisovať z daní. Samozrejme musia dodržať podmienku a tou je, že rekonštrukcia musí dosiahnuť minimálne aspoň 10 % zo vstupnej ceny budovy.

 

Zmeny pre kúpeľníctvo boli súčasťou aj volebného programu strany, ktorá sa zaviazala, že bude podporovať rozvoj cestovného ruchu ako významného odvetvia hospodárstva, pričom za jeho nosné aktivity Slovenská národná strana považuje práve kúpeľníctvo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona