Kúpele Bojnice plánujú nové investície za 150 miliónov eur

NETKY.SK • 12 November 2012, 11:00 • 2 min
Kúpele Bojnice plánujú nové investície za 150 miliónov eur

Kúpele Bojnice plánujú nové investície za 150 miliónov eur - Cestovanie Kúpele Bojnice plánujú investície za 150 miliónov eur. V rámci nich má vyrásť päť hotelov, nové liečebné domy, kongresové centrum, akvapark a bahenné kúpele.

slovakia

left justify in out

img

Kúpele Bojnice plánujú investície za 150 miliónov eur. V rámci nich má vyrásť päť hotelov, nové liečebné domy, kongresové centrum, akvapark a bahenné kúpele.
      Náklady na projekty, ktoré plánujú Kúpele Bojnice, odhaduje ich riaditeľ Slavomír Eliaš na 150 miliónov eur. Výstavba nových liečebných domov má zvýšiť kapacitu kúpeľov z 900 na 1800 až 2000 lôžok. "Chceme zvýšiť zaujímavosť kúpeľov. Nové procedúry, nové prevádzky, bahenné kúpele ako samostatná prevádzka. Budeme vyberať také veci, ktoré budú prináležať kúpeľnej liečbe a zvýšia atraktivitu kúpeľov," priblížil plány Eliaš.
      Druhým investičným zámerom je vybudovať akvapark v priestoroch kúpaliska Čajka. Podľa slov Eliáša by mal mať atraktívnosť porovnateľnú s najlepšími alebo najväčšími akvaparkmi na Slovensku. "Ďalšou atrakciou v tomto priestore bude krytá lyžiarska dráha dlhá 400 metrov," ozrejmil investície v rámci kúpaliska. Okrem dráhy a akvaparku plánuje riaditeľ kúpeľov vybudovať kongresové centrum a päť hotelov, ktoré budú mať kapacitu približne 300 lôžok.
      Podľa Eliaša začiatok stavebných prác predpokladali už niekoľko rokov dozadu. "Problémom bola a stále je termálna voda, ktorá by sa mala dopraviť z prievidzského územia ležiaceho pod úrovňou morskej hladiny. Vrt, z ktorého sa táto voda čerpá, je na území Hornonitrianskych baní a doteraz sme sa nevedeli, bohužiaľ, napriek niekoľkým rokovaniam dohodnúť na spoločnom odbere vody z tohto termálneho priestoru," dodal Eliaš. 
      Financie na plánované investície chcú bojnické kúpele čerpať predovšetkým zo svojich zdrojov, plánujú však aj podať žiadosť o finančnú dotáciu z Ministerstva financií SR. Investičné zámery boli predstavené aj na mimoriadnom Valnom zhromaždení Združenia pre rozvoj regiónu horná Nitra, ktoré sa konalo 5. novembra v Bojniciach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona