Kúpe sa vo víne, bol hviezdou NBA: Stoudemire skončil kariéru

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 10:14 • 2 min
Kúpe sa vo víne, bol hviezdou NBA: Stoudemire skončil kariéru

NEW YORK - Raz Knick, navždy Knick, vyhlásil Amar'e Stoudemire po tom, čo podpísal kontrakt na jeden deň s New Yorkom Knicks a ukončil svoju basketbalovú kariéru.

slovakia

left justify in out

"Aj keď som počas nej pôsobil na rôznych miestach krajiny, moje srdce vždy zostalo vo 'Veľkom jablku'," uviedol 33-ročný pivot v rozlúčkovom stanovisku.


Najlepšie aktívne roky prežil vo Phoenixe (2002 - 2010), kde s rozohrávačom Stevom Nashom vytvoril jednu z najúdernejších dvojíc v NBA. Napríklad v sezóne 2004/2005 mal priemery 26 bodov a 8,9 doskoku na zápas. Pre chronické problémy s kolenami však Stoudemirova hviezda začala postupne upadať. Preto prekvapilo, keď si ho Knicks v júli 2010 zaviazali kontraktom až na päť rokov za približne sto miliónov dolárov. Šesťnásobný účastník Zápasu hviezd odohral v ich drese za necelých päť rokov iba 255 zápasov, z nich len 160-krát nastúpil ako člen základnej päťky a stal sa luxusne plateným náhradníkom. Jeho bodový priemer počas newyorského angažmánu spadol z 25,3 z úvodného ročníka na 12 v poslednej sezóne. Potom pôsobil v Dallase a naposledy Miami.


Prezradil, že na jeho dokaličené telo blahodarne vplýva kúpeľ v červenom víne. Svet obleteli obrázky basketbalistu sediaceho vo vani plnej nápoja bohov. "Je to pre mňa veľmi dôležité, pretože zlepšuje cirkuláciu mojich červených krviniek," tvrdil Stoudemire, ktorý bez fanfár opúšťa scénu NBA po 846 dueloch v základnej časti a s kariérnymi priemermi 18,9 bodu a 7,8 doskoku. S reprezentáciou USA získal bronzovú medailu na OH v Aténach 2004.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona