Kúpať sa možno na 14 prírodných kúpaliskách

NETKY.SK • 8 August 2015, 08:28 • 2 min
Kúpať sa možno na 14 prírodných kúpaliskách

BRATISLAVA - Na Slovensku je v súčasnosti v prevádzke 14 prírodných a 169 umelých kúpalísk.

slovakia

left justify in out

"V prevádzke sú takmer všetky kúpaliská, ktoré plánujú počas kúpacej sezóny 2015 organizovanú rekreáciu. Na väčšine prevádzkovaných kúpalísk neboli evidované závažné nedostatky," informuje Úrad verejného zdravotníctva SR. Využiť okrem toho možno aj viaceré prírodné kúpaliská bez organizovanej rekreácie.

 

Zákaz kúpania platí naďalej pre jazero v rekreačnej oblasti Gazárka Šaštín-Stráže. Dôvodom je premnoženie cyanobaktérií. Zhoršená mikrobiologická kvalita vody sa zistila tiež vo vodnej nádrži Ružín.

 

Z technických príčin sú mimo prevádzky stredný a detský bazén na bratislavskom kúpalisku MŠK ISKRA Petržalka a plavecký bazén na LK Pezinok-Sever. V areáli ThermalParku NITRAVA je od konca júla mimo prevádzky detský bazén. Na biokúpalisku v Snine prerušili prevádzku z dôvodu prekročenia medzných hodnôt.

 

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies