Kúpanie v nádrži sa skončilo tragicky, neprežil ho 17-ročný mladík

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 11:14 • 2 min
Kúpanie v nádrži sa skončilo tragicky, neprežil ho 17-ročný mladík

KROMPACHY - Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil z prečinu usmrtenia 17-ročného Jána z Krompách, ktorý sa v piatok (8.5.) popoludní v Krompachoch vybral kúpať k miestnej vodnej nádrži.

slovakia

left justify in out

Krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó informoval, že spoločne so svojím rovesníkom z tej istej ulice sa na múriku výpuste povyzliekali, pričom podľa výpovedí svedkov mali obaja tínedžeri pred kúpaním inhalovať výpary omamných látok.

 

„Obvinený následne kamaráta z múrika sotil do vody a skočil za ním. Potom z vody vyplával a skočil mu na chrbát, čím ho zatlačil pod hladinu. Kamarát sa však z vody s trojmetrovou hĺbkou nevynoril. Obvinený začal plávať k brehu, obzrel sa a keď videl, že sa kamarát nevynoril, svoje veci nechal na brehu a ušiel preč,“ priblížil incident Szabó.

 

Telo z vody vytiahli príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Obhliadajúci lekár konštatoval ako príčinu smrti utopenie bez známok vonkajšieho násilia a nariadil vykonať pitvu. „Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestu odňatia slobody na dva až päť rokov,“ uzavrel Szabó.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies