Kúpaliská v Bratislave ešte neotvorili,sezónu plánujú začať v pondelok

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 11:27 • 2 min
Kúpaliská v Bratislave ešte neotvorili,sezónu plánujú začať v pondelok

BRATISLAVA - Spustenie letnej sezóny na mestských kúpaliskách v Bratislave sa pre nepriaznivé počasie uplynulých dní posúva na pondelok 1. júna. Ak vydrží pekné počasie, v pondelok by mali svoje brány otvoriť kúpaliská Rosnička, Delfín a Tehelné pole. V utorok by sa k nim malo pridať kúpalisko Lamač.

slovakia

left justify in out

V piatok 5. júna plánujú otvoriť kúpaliská Rača a Krasňany a v sobotu 6. júna aj Areál zdravia Zlaté piesky. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Kohútiková z Oddelenia marketingu a komunikácie bratislavského magistrátu.

 

Všetky mestské kúpaliská budú zatiaľ otvorené v pracovné dni od 12:00 do 19:00 a cez víkendy od 09:00 do 19:00. Okrem Zlatých pieskov, ktoré budú otvorené len do 18:00 a kúpalísk Krasňany a Rača, ktoré budú otvárať cez víkend o 10:00. V hlavnej letnej sezóne od 22. júna budú mestské kúpaliská Rosnička, Tehelné pole a Delfín otvorené každý deň od 09:00 do 20:00. Kúpaliská Lamač, Krasňany a Rača budú otvorené v čase od 10:00 do 19:00 a Zlaté piesky budú počas leta otvorené od 09:00 do 19:00.

 

Mestské kúpaliská tento rok pripravujú pre návštevníkov aj viacero noviniek. Na kúpalisku Rosnička by mali pribudnúť v júni nové preliezačky a ďalšie detské atrakcie. Vynovený do otvorenia sezóny by mal byť aj detský bazén. Nové atrakcie a preliezačky pre deti pribudnú aj v areáli kúpaliska Rača. V areáli Zlaté piesky plánujú do hlavnej letnej sezóny zrekonštruovať vstup do areálu.

 

Leto vlani kúpaliskám veľmi neprialo, tie bratislavské hlásili najhoršiu sezónu za posledných desať rokov. Počas minuloročnej sezóny k bratislavským bazénom zavítalo 124 270 osôb, čo bolo o vyše 140-tisíc ľudí menej ako v roku 2013. Tradične najnavštevovanejšie kúpaliská Rosnička a Zlaté piesky vlani nedosiahli ani 50 percent návštevnosti z roku 2013. Chladnejšie leto a nízka návštevnosť sa odrazili aj na tržbách, kúpaliská zarobili o 342-tisíc eur menej ako v sezóne rok predtým.

 

O bratislavské kúpaliská sa stará príspevková organizácia hlavného mesta Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ). Organizácia spravuje sedem letných kúpalísk - Zlaté piesky, Rosnička, Lamač, Tehelné pole, Delfín, Zbojnička v Rači a Krasňany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies