Kúpajúceho sa chlapca napadla korytnačka

NETKY.SK • 13 August 2013, 15:17 • 2 min
Kúpajúceho sa chlapca napadla korytnačka

BERLÍN - Nemenovaného osemročného chlapca z juhonemeckej obce Irsee napadla minulý týždeň počas kúpania v miestnom jazere korytnačka, ktorá ho uhryzla do Achillovej šľachy.

slovakia

left justify in out

Odborníci tvrdia, že s najväčšou pravdepodobnosťou šlo o dravú kajmanku supiu (Macrochelys temminckii), ktorá sa vyskytuje na juhovýchode USA a je najväčšou sladkovodnou korytnačkou na svete. Dorastá do dĺžky až 80 centimetrov a môže vážiť viac než 80 kilogramov.

Korytnačka sa dostala do jazera pravdepodobne po tom, ako ju tam vypustil jej majiteľ. Miestne úrady preto po útoku nariadili vypustiť jazero, pričom ryby premiestnili do neďalekého rybníka. Jazero následne ohradili a približne 50 dobrovoľníkov a hasičov sa momentálne snaží korytnačku nájsť. Tá sa však môže zahrabať do bahna, kde ju nikto nezbadá. Starosta obce ponúkol za jej odchytenie odmenu, pričom zranený chlapec ho údajne požiadal, aby ju po nájdení venovali nejakej zoologickej záhrade. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies