Kúpa firmy BG je pre Shell výhodná napriek nízkym cenám ropy

NETKY.SK • 8 Január 2016, 15:20 • 2 min
Kúpa firmy BG je pre Shell výhodná napriek nízkym cenám ropy

LONDÝN - Významná poradenská firma Institutional Shareholder Services (ISS) odporučila investorom hlasovať za to, aby britsko-holandská ropná spoločnosť Royal Dutch Shell prevzala britskú ropnú firmu BG Group.

slovakia

left justify in out

V správe, ktorú zverejnila v piatok, ISS uviedla, že pokles trhov s ropou nezmenšuje strategické prínosy akvizície. Keďže ceny ropy sa nachádzajú v blízkosti 12-ročného minima na úrovni zhruba 34 USD za barel, investori vyslovili obavy o životaschopnosť prevzatia BG, ktorým sa zvýšia dlhy firmy Shell.

 

"Pochopiteľne, investori môžu byť znepokojení výraznou volatilitou globálnych spotových cien ropy. Dnešná spotová cena však pravdepodobne má malú hodnotu pri oceňovaní strategickej príležitosti transakcie, ktorej prínosy sa budú realizovať počas desaťročí," uviedla ISS vo svojej správe.

 

Finančný riaditeľ firmy Shell Simon Henry v stredu analytikom povedal, že spoločnosť uskutočnila stresové testovanie, ktoré ukázalo, že sa dokáže vyrovnať s cenou ropy v najbližších dvoch rokoch na úrovni 50 USD za barel. S cieľom vydržať v takomto prostredí Shell plánuje v roku 2016 zredukovať kapitálové výdavky a odložiť spätné odkupovanie akcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies