Kultúrne leto v Bratislave končí, opona za umením ale nepadá

NETKY.SK • 16 September 2014, 18:38 • 2 min
Kultúrne leto v Bratislave končí, opona za umením ale nepadá

BRATISLAVA - V poradí 39. ročník mestského festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava je v závere. Organizátori z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska na začiatku leta avizovali mesiace nasýtené kultúrou a umením.

slovakia

left justify in out

Sľub dodržali aj vďaka spolupráci s vyše 70 partnermi a podpore veľkého množstva divákov. Tí zažili rušné leto a žánrovú všehochuť. Na viac ako 250 podujatiach slovenskí aj zahraniční umelci roztancovali a rozospievali rôzne vekové kategórie.

Návštevníkov si vychválili aj hostia: „Bratislavčania boli jedným z najsrdečnejších obecenstiev, ktoré sme na turné zažili,“ povedali účinkujúci z amerického Bard College Conservatory Orchestra. 

 

K vrcholom Kultúrneho leta patrila slávnostná korunovačná omša v Dóme sv. Martina, ktorá sa konala na počesť privilégia Bratislavy ako korunovačného mesta. To, že kultúra má v sebe duchovno, presvedčilo ďalšie spirituálne podujatie, záverečný ekumenický koncert Kultúrneho leta v historickej budove SND. Záver leta uzavreli rovnako aj divadelné predstavenia v šapito. Na Hlavnom námestí tak diváci zažili tri predstavenia, aj premiéru hry Majster a Margaréta od Bulgakova v réžii Onreja Spišáka. Takmer 200 divákov doprialo hercom po predstavení búrlivý potlesk. 

 

Rozlúčka s letom bude aj v podobe ostrovov umenia 17. septembra o 16-tej hodine. Dva koncerty na dvoch rôznych miesta v centre mesta – na Laurinskej a Klariskej ulici – dajú definitívnu bodku za tohtoročným festivalom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona