Kultúrne inštitúcie v kraji sa budú rozvíjať

NETKY.SK • 20 Október 2010, 10:35 • 2 min
Kultúrne inštitúcie v kraji sa budú rozvíjať

Kultúrne inštitúcie v kraji sa budú rozvíjať

slovakia

left justify in out

Poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na svojom poslednom zasadnutí schválili Koncepciu rozvoja kultúry a kultúrneho dedičstva BBSK na roky 2010 – 2015. Pre kraj to znamená ďalší rozvoj najmä jednotlivých typov kultúrnych inštitúcií, ktoré má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. TASR to uviedla Anna Ťureková, vedúca oddelenia kultúry Odboru vzdelávania a kultúry Úradu BBSK.
Koncepcia zahŕňa v prvom rade analýzu činnosti všetkých kultúrnych inštitúcií. "Ich personálne, materiálne zabezpečenie, stav majetku, potreby," dodala Ťureková. Ako pokračovala, víziou je dosiahnuť aj presun spoločenského záujmu na kultúrnu oblasť, aby neboli preferované len materiálne hodnoty. "Pretože nielen  materiálnymi hodnotami, ale i duchovnými hodnotami je človek živý."
Konkrétne ide o 22 inštitúcií. Patrí sem šesť regionálnych knižníc, šesť regionálnych múzeí, šesť regionálnych osvetových stredísk, tri divadlá a jedna hvezdáreň s tromi pracoviskami. "Sú rozmiestnené tak, aby pokryli celý kraj." Inštitúcie sú regionálne, pretože spolupracujú s mestami a obcami pri rôznych podujatiach a poskytujú im metodickú pomoc pre záujmové aktivity, ktoré sa v nich uskutočňujú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies