Kultúrne centrá a občianske kolektívy vydali spoločné vyhlásenie k situácii v SR

NETKY.SK • 4 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Kultúrne centrá a občianske kolektívy vydali spoločné vyhlásenie k situácii v SR

BRATISLAVA - Selektívny prístup pri odhaľovaní organizovaného zločinu, nedostatočná ochrana občanov v ohrození i kontakty politických špičiek s osobami podozrivými s prepojením na organizovaný zločin.

slovakia

left justify in out

To sú niektoré z dlhodobých príčin, ktoré podľa nezávislých kultúrnych centier, inštitúcií a občianskych kolektívov stoja za súčasným stavom v Slovenskej republike. Takmer 40 združení na to upozornilo v spoločnom vyhlásení, reagujúcom na dianie

v SR súvisiace so smrťou novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

 

„Dlhodobo sme svedkami rozkladu základných pilierov demokratickej spoločnosti a straty dôvery v štátne inštitúcie, nezávislé súdnictvo a políciu. Nespočetné korupčné kauzy, ktoré dlhé roky ostávajú bez vyvodených dôsledkov, absencia základnej politickej kultúry, verbálne i fyzické útoky štátnej moci na vlastných občanov sú všetko vážnymi traumami slovenskej spoločnosti,“ píše sa vo vyhlásení.

 

Signatári upozorňujú, že vražda dvoch mladých nevinných ľudí dostala celý problém do situácie, keď ide o životy občanov SR. "Vnímame to ako bezprecedentné ohrozenie demokracie a bezpečnosti slovenskej občianskej spoločnosti. Stačilo," zdôrazňujú združenia vo svojom vyhlásení.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies