Kulturistika: Strieborný Hlinka chce aj majstrovský titul

NETKY.SK • 9 November 2010, 13:20 • 2 min
Kulturistika: Strieborný Hlinka chce aj majstrovský titul

Kulturistika Strieborný Hlinka chce aj majstrovský titul - Ostatné športy Zo 64. majstrovstiev sveta v kulturistike v azerbajdžanskom Baku sa vrátila do vlasti úspešná slovenská minivýprava.

slovakia

left justify in out

img

Zo 64. majstrovstiev sveta v kulturistike v azerbajdžanskom Baku sa vrátila do vlasti úspešná slovenská minivýprava. Michal Hlinka si vybojoval striebornú medailu v hmotnostnej kategórii do 60 kg, Igor Kočiš bol skončil štvrtý v kategórii do 75 kg. Tretí reprezentant Peter Tatarka sa v kategórii do 90 kg nekvalifikoval do semifinále medzi 15 najlepších pretekárov.
      Hlinka získal svoj prvý cenný kov na MS. "Spočiatku sme sa s trénerom rozhodovali, či budem štartovať v kategórii do 60 alebo 65 kg. Napokon sme sa rozhodli správne pre nižšiu kategóriu, aj keď som musel v saune v priebehu dvoch hodín zhodiť asi dva a pol kilogramu váhy," uviedol v utorok na tlačovej besede v Dome športu Hlinka a dodal: "V konkurencii ázijských pretekárov som bol jediný z Európy. Víťazný Kórejčan Park obhájil vlaňajší titul a vo finále bol viditeľne najlepším. Na niektorú z ďalších medailí som si veril, ale keď ma vyhlásili za strieborného, išli mi po tele zimomriavky," zveril sa so svojimi pocitmi Hlinka, ktorý sebavedomo vyhlásil: "Ak sa ešte zlepším v príprave, verím, že v budúcnosti by som mohol získať aj zlato."
      Na nevďačnom 4. mieste v konkurencii 29 pretekárov skončil štvornásobný majster sveta Kočiš. "Cítil som, že vo finále som mal o niečo lepšiu formu ako v semifinále. Určité problémy som však mal s novou farbou, ktorú som nemal vyskúšanú. Mohol som skončiť aspoň tretí, ale zrejme rozhodla väčšia podpora domáceho publika v prospech Rusa Eskina, ktorého si viac všimli rozhodcovia. Aj keď som z výsledku sklamaný, na motivácii mi neubral, pokúsim sa o lepší na budúci rok," povedal Kočiš.
      Súčasťou svetového šampionátu bol aj kongres Medzinárodnej federácie kulturistiky a fitness (IFBB). "Počet členských krajín sa zvýšil na 179, z toho pretekári 105 krajín sa zúčastnili medzinárodných súťaží. Na kongrese odznela veľká chvála na premiérové MS detí, ktoré sme usporiadali v Bratislave," informoval generálny sekretár Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja Peter Uríček. Slovenská reprezentácia sa v tomto roku ešte zúčastní na MS v klasickej kulturistike mužov v Budapešti a MS juniorov, junioriek a masters v tureckej Antalyi.
      V roku 2011 budú MS v kulturistike mužov v indickom Bombaji, v kulturistike žien v srbskom Novom Sade a v klasickej kulturistike v estónskom Taline.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies