Zomrel Clem Curtis, niekdajší spevák skupiny The Foundations

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 09:15 • 2 min
Zomrel Clem Curtis, niekdajší spevák skupiny The Foundations

LONDÝN - Vo veku 76 rokov zomrel spevák Clem Curtis, známy z už nefungujúcej anglickej skupiny The Foundations.

slovakia

left justify in out

Rodina zosnulého pre BBC potvrdila, že interpret naposledy vydýchol v pondelok. Spevákova manželka začiatkom roka pre BBC uviedla, že Curtis bojoval s rakovinou. "Nanešťastie mu diagnostikovali dva typy rakoviny. Lekári s tým nemôžu nič urobiť. Trávime čas doma a užívame si spolu šťastné dni. Záleží len na tom, čo sa jeho telo a myseľ rozhodnú spraviť. Lekári nám pred šiestimi mesiacmi povedali, že nebude chodiť a predsa chodí," vyjadrila sa. 


Clem Curtis sa narodil 28. novembra 1940 na ostrove Trinidad. Ako tínedžer sa presťahoval do Veľkej Británie, kde chcel odštartovať kariéru boxera. Neskôr sa však začal venovať spevu. So spomínanou skupinou The

 

Foundations naspieval hity ako Baby Now That I've Found You, Back on My Feet Again alebo Any Old Time (You're Lonely and Sad). Prvá menovaná skladba sa dostala na vrchol UK Chartu.

 

Formáciu opustil v roku 1968 a na jeho miesto nastúpil Colin Young. Curtis sa venoval sólovej kariére a neskôr pôsobil aj v rôznych obnovených zostavách The Foundations.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies