Kulinárske špeciality na festivale vo viedenskom Stadtparku
Viedenský Stadtpark sa od piatka do nedele zmení na mekku gastronomických lahôdok a rakúskych produktov. Už po piaty raz zavítajú gurmáni na Viedenský kulinársky festival, ktorý si každoročne vychutnáva viac ako 100-tisíc ľudí. Popri klasických špecialitách ako slanina, klobásy, bio syry, bio chlieb, marmelády a víno na festival prinesie 150 drobných farmárov a producentov zo všetkých regiónov inovatívne delikatesy ako ružový likér, saláma z alpskej ryby, syr z mlieka byvola vodného, olej z marhuľových jadierok, biomed z lipových kvetov, čokoláda s príchuťou černuchy siatej či marmeláda z červenej cibule.
Pod šírym nebom budú môcť festivaloví návštevníci piknikovať, degustovať či flambovať. Viedenský kulinársky festival ponúkne aj prednášky, degustácie vína, ochutnávky regionálnych a zväčša aj biologických produktov. Pre deti je pripravená škola ochutnávok a kulinárskych špecialít či workshop grilovania. Hlavný stan prinesie tento rok gurmánske špeciality, ktoré naživo pripravia najlepší domáci šéfkuchári ako Adi Bittermann, Christian Petz, Helmut Österreicher, Wini Brugger, Reinhard Gerer, Siegfried Kröpfl a ďalší.
Viedenský kulinársky festival v Stadtparku privíta gurmánov v piatok od 12:00 do 21:00, v sobotu od 10:00 do 21:00 a v nedeľu od 10:00 do 17:00. Vstup na akciu je voľný. Bližšie informácie nájdu záujemcovia a záujemkyne na www.kulinarisches-erbe.at.
Zdroj:SITA
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies