Kulinárske špeciality na festivale vo viedenskom Stadtparku

NETKY.SK • 7 Máj 2012, 19:13 • 2 min
Kulinárske špeciality na festivale vo viedenskom Stadtparku

Kulinárske špeciality na festivale vo viedenskom Stadtparku

slovakia

left justify in out

img

Viedenský Stadtpark sa od piatka do nedele zmení na mekku gastronomických lahôdok a rakúskych produktov. Už po piaty raz zavítajú gurmáni na Viedenský kulinársky festival, ktorý si každoročne vychutnáva viac ako 100-tisíc ľudí. Popri klasických špecialitách ako slanina, klobásy, bio syry, bio chlieb, marmelády a víno na festival prinesie 150 drobných farmárov a producentov zo všetkých regiónov inovatívne delikatesy ako ružový likér, saláma z alpskej ryby, syr z mlieka byvola vodného, olej z marhuľových jadierok, biomed z lipových kvetov, čokoláda s príchuťou černuchy siatej či marmeláda z červenej cibule.

Pod šírym nebom budú môcť festivaloví návštevníci piknikovať, degustovať či flambovať. Viedenský kulinársky festival ponúkne aj prednášky, degustácie vína, ochutnávky regionálnych a zväčša aj biologických produktov. Pre deti je pripravená škola ochutnávok a kulinárskych špecialít či workshop grilovania. Hlavný stan prinesie tento rok gurmánske špeciality, ktoré naživo pripravia najlepší domáci šéfkuchári ako Adi Bittermann, Christian Petz, Helmut Österreicher, Wini Brugger, Reinhard Gerer, Siegfried Kröpfl a ďalší.

Viedenský kulinársky festival v Stadtparku privíta gurmánov v piatok od 12:00 do 21:00, v sobotu od 10:00 do 21:00 a v nedeľu od 10:00 do 17:00. Vstup na akciu je voľný. Bližšie informácie nájdu záujemcovia a záujemkyne na www.kulinarisches-erbe.at.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies