Kuleba kritizuje Scholza: „Žiadny Rus nie je nevinný!"

NETKY.SK • 11 August 2022, 21:55 • 2 min
Kuleba kritizuje Scholza: „Žiadny Rus nie je nevinný!"

KYJEV - Kým Estónci zakázali Rusom vstup do svojej krajiny a pripojiť sa chce i Lotyšsko a Fínsko, nemecký kancelár s týmto postupom nesúhlasí.

slovakia

left justify in out

To sa zase nepáči ukrajinskému ministrovi zahraničných vecí Dmytrovi Kulebovi, ktorý už včera povedal, že všetci Rusi musia pykať. 

 

Toto je vojna Ruska, nie je to len Putinova vojna," napísal na Twitteri Kuleba a pokračoval: Nie Putin, ale ruskí vojaci prichádzajú z Ruska, aby zabíjali, mučili a ničili. Rusi vo veľkej väčšine podporujú vojnu a drukujú raketovým útokom na ukrajinské mestá a vraždeniu Ukrajincov. Nech si teda ruskí turisti užívajú Rusko.

 

Z domova: Pôjde bývalá šéfka Úradu práce na päť rokov do väzenia za tašku zeleniny?

 

img


Na tlačovej konferencii v Kyjeve predtým podľa agentúry Bloomberg označil Kuleba zákaz vydávania víz za „najúčinnejšie osobné sankcie." Tým Rusom, ktorí s Putinom nesúhlasia, Kuleba radí požiadať o politický azyl v zahraničí.

 

Scholz je podľa vlastných slov presvedčený, že adresné sankcie voči ruským politikom, oligarchom a predstaviteľom mocenských skupín sú postačujúce a ak by sa rozšírili aj na celkom „nevinných ľudí", znížilo by to ich účinok.

 

img

 

O tejto záležitosti by mali v priebehu tohto mesiaca rokovať lídri členských krajín Európskej únie. Na zákaz vydávania víz Rusom vyzval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

 

Viac si môžete o tejto téme prečítať tu: Kuleba: Rusom treba odobrať práva! Čo na to Európa?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona