Kukumberg to zariadil, Slovan vyhral po predĺžení nad Čeľabinskom

NETKY.SK • 9 Január 2013, 08:11 • 2 min
Kukumberg to zariadil, Slovan vyhral po predĺžení nad Čeľabinskom

Kukumberg to zariadil, Slovan vyhral po predĺžení nad Čeľabinskom - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava zakončili trojzápasovú domáciu sériu v Kontinentálnej hokejovej lige utorňajším víťazstvom nad Traktorom Čeľabinsk 4 3 po predĺžení. Slovenský tím sa uj

slovakia

left justify in out

imgHokejisti Slovana Bratislava zakončili trojzápasovú domáciu sériu v Kontinentálnej hokejovej lige utorňajším víťazstvom nad Traktorom Čeľabinsk 4:3 po predĺžení.

Slovenský tím sa ujal vedenia zásluhou gólu Michela Miklíka v 12. minúte, na 2:0 zvýšil v 26. minúte svojím premiérovým zásahom v KHL Andrej Kudrna. Hostia však dokázali v druhej tretine v rozpätí necelých troch minút vyrovnať zásluhou Valerija Ničuškina a Vladimira Antipova. Slovanu vrátil v 35. minúte tesný náskok obranca Jonathan Sigalet, za hostí odpovedal v samom závere tretej tretiny Konstantin Panov. O triumfe domácich rozhodol v tretej minúte predĺženia Roman Kukumberg. Slovan tak bodoval v deviatom stretnutí v rade a z trojzápasovej domácej série vyťažil 7 z 9 možných bodov.

V belasom drese sa objavil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý sa rozhodol pokračovať v Slovane napriek ukončeniu výluky v zámorskej NHL, kde má platný kontrakt s tímom New York Islanders. K víťazstvu prispel dvomi asistenciami.

Zverencov trénera Rostislava Čadu najbližšie čaká štvorzápasová séria stretnutí na klziskách súperov, trip odštartujú 15. januára duelom na ľade pražského Leva.

Slovan Bratislava - Traktor Čeľabinsk 4:3 pp (1:0, 2:2, 0:0 - 1:0)

Góly: 12. Miklík (Kukumberg, Višňovský), 26. Kudrna (Višňovský, Kukumberg), 35. Sigalet (Bakoš, Janus), 63. Kukumberg - 31. Ničuškin, 34. Antipov (Panov, Dugin), 60. Panov (Kuznecov). Rozhodcovia: Vasiliev (Rus.), Odinš (Lot.) - Aljošin, Ivanov (obaja Rus.), vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše A. Kosticyn 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Janus - Višňovský, Sigalet, Sersen, Mihálik, Ďatelinka, Tabaček - Miklík, Bližňák, Bakoš - Bartovič, Lipiansky, Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Kudrna - Daňo, Ölvecký, Mikúš

Traktor Čeľabinsk: Garnett – Quint, Rjabykin, Belov, Razin, Katičev, Šinin, Vasiľčenko, Nesterov – Lemťugov, Kuznecov, Čistov –Jakuceňa, Bulis, A. Kosticyn – Panov, Dugin, Antipov – Ničuškin, Popov, Karpov


Tréner Čada nemohol v zápase už využiť služby Andreja Sekeru, ktorý po ukončení lockoutu odišiel do USA. Mal však k dispozícii Ľubomíra Višňovského, ktorý sa rozhodol zotrvať v Slovane napriek platnej zmluve s NY Islanders. V zostave nechýbali ani mladíci Marko Daňo s Tomášom Mikúšom, ktorí sa vrátili z juniorského svetového šampionátu. Ďalej však musel improvizovať, keďže kabínu belasých zasiahla viróza, tá vyradila najproduktívnejšieho hráča Michala Vondrku, Ivana Švarného i Miroslava Preisingera. Na domácej súpiske sa neobjavili ani dlhodobo zranení Miroslav Šatan, Martin Štajnoch a Andrej Šťastný.

Slovan začal v úvode stretnutia aktívne a v 6. minúte prvýkrát pohrozil, keď po prihrávke Kudrnu spoza bránky spálil dobrú šancu Kukumberg. Na druhej strane sa rútil Panov sám na Janusa, brankár Slovana si dal na medzeru medzi betónmi pozor. Belasí si v ďalších minútach dobrým pohybom vypýtali dva súperove fauly. Pri prvej presilovke nedokázali poriadne zovrieť protivníka, no pri druhej už mal Garnett v bránke Traktoru čo robiť, aby neinkasoval. V 12. minúte Andrej Kosticyn nešetrne prišpendlil Mihálika na zadný mantinel, za čo si vykoledoval trest na 5 min + DKZ. Obrancu Slovana museli vyniesť z ľadu na nosidlách a do ďalšieho priebehu hry nezasiahol. Domáci potrestali faul už po ôsmich sekundách, keď Miklík vymietol pavučinku v ľavom hornom rohu Garnettovej bránky a otvoril skóre. Následne mohol zvýšiť náskok Slovana Bartovič, ale mieril tesne nad. Záver tretiny patril hosťom, najprv sa Popov drzo natlačil pred Janusa a následne Bulis v oslabení nebezpečne vystrelil z pravého kruhu, Janus s námahou vyrazil.

Dianie v druhej dvadsaťminútovku otvorila jedovatá strela Antipova. Skóre sa menilo až v 26. minúte, Višňovský podporil útok, vysunul Kudrnu a ten elegantne zasunul puk popod Garnettove betóny - 2:0. Pre útočníka s číslom 23 na drese to bol premiérový zásah v sezóne. V polovici stretnutia ušiel počas presilovky Traktoru domácej obrane Panov, Sersen ho hákoval a Slovan sa tak musel brániť v trojici. Hoci 10-sekundové oslabenie 3 na 5 prežil, po návrate Tabačka na ľad z trestnej lavice znížil z neprehľadnej situácie Ničuškin. Gól dodal hosťom sebavedomie a onedlho sa tešili z vyrovnania. V 34. minúte Panov prenechal puk a kapitán hostí Antipov trafil výstavne - 2:2. Slovanisti tak rovnako ako proti Magnitogorsku rýchlo stratili dvojgólový náskok, no rýchlo sa z toho otriasli. V 36. minúte sa dostali do prečíslenia 2 na 1, Sigalet zobral zodpovednosť do vlastných rúk a strelou popod Garnettovu vyrážačku vrátil domácemu tímu vedenie. O minútu neskôr mohol vyrovnať misky váh Panov, Janus v pokľaku jeho strelu zlikvidoval. Vzápätí predviedol bleskovú individuálnu akciu Bartovič, namiesto tvrdej strely ale volil nedôrazné bekhendové zakončenie. Po akcii tohto istého hráča nedokázal doraziť zblízka puk Miklík.

Otvorený hokej pokračoval aj v tretej časti. V 43. minúte Janus kryl Duginovu delovku, na opačnom konci klziska po Daňovej strele z pravej strany dorážal tiesnený Ölvecký do pravej žrde, puk sa zastavil na bránkovej čiare na ľadovej triešti. Dobrú príležitosť na zvýšenie náskoku mal Miklík, Garnett jeho pokus zneškodnil. Hra nabrala grády, čo sa divákom páčilo. V závere skomplikoval Slovanu cestu za víťazstvom Ölvecký, ktorý putoval na trestnú lavicu. Belasí oslabenie ubránili, hostia však predsa len udreli. V samom závere si vybrali oddychový čas, odvolali brankára a po Kuznecovovom individuálnom prieniku sa presadil 24 sekúnd pred koncom Panov - 3:3.
Slovan sa napokon dočkal víťazstva, v tretej minúte predĺženia rozhodol o triumfe belasých Kukumberg
Zdroj: TASR
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies