Kukučovú, ktorá je podozrivá z vraždy milionára, dnes na prokuratúre nevypočuli!

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 20:51 • 2 min
Kukučovú, ktorá je podozrivá z vraždy milionára, dnes na prokuratúre nevypočuli!

TRENČÍN - Výsluch Slovensky Márie Kukučovej, podozrivej z vraždy britského podnikateľa v Španielsku, sa dnes na Krajskej prokuratúre (KP) v Trenčíne na žiadosť obhajoby nekonal.

slovakia

left justify in out

TASR informoval hovorca KP Marián Sipavý s tým, že prokuratúra stanoví nový termín výsluchu. 
     

Obhajca Márie Kukučovej Matúš Gemeš požiadal krajskú prokurátorku o odloženie výsluchu, aby nedošlo ku kráteniu práv obhajoby. Dôvodom bola podľa neho nemožnosť oboznámiť sa s návrhom prokurátorky na vzatie jeho mandantky do vydávacej väzby, rovnako ako s európskym zatýkacím rozkazom. 
     

"Napriek našim žiadostiam na Krajskú prokuratúru a Krajský súd v Trenčíne nám do dnešného dňa, teda bezprostredne pred začatím výsluchu, nebol doručený ani návrh pani prokurátorky na vzatie našej mandantky do vydávacej väzby a nebol nám doručený ani európsky zatýkací rozkaz," zdôraznil Gemeš s tým, že predseda senátu mu umožnil poradu s klientkou prakticky 20 minút pred začatím výsluchu na súde. 
     

Ako dodal, aj kontakt s klientkou mu umožnili len za prítomnosti ďalších štyroch ľudí, ktorí s obhajobou nemajú nič spoločné. "Klient má právo radiť sa s obhajcom bez prítomnosti cudzej osoby. Ja nemienim pred osobami, ktoré nie sú obhajcami, rozprávať sa so svojou mandantkou o právnych otázkach. Preto som požiadal, aby nedošlo ku kráteniu práv obhajoby. Spolu s mojou mandantkou potrebujeme dostatok času na preštudovanie materiálov, oboznámenie sa s ich obsahom," doplnil Gemeš. Pripomenul, že na to nepotrebujú veľa času a predpokladá, že stanovisko dajú na budúci týždeň. 
     

Krajský súd v Trenčíne dnes na žiadosť Krajskej prokuratúry v Trenčíne rozhodol o uvalení vydávacej väzby na Máriu Kukučovú podozrivú z vraždy britského podnikateľa v španielskom letovisku. Podľa hovorcu Krajského súdu v Trenčíne Romana Tarabusa sudca vyhovel návrhu prokurátora na vzatie vyžiadanej osoby do vydávacej väzby z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu účelu konania o európskom zatýkacom rozkaze. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies