Kukoč nabáda Chorvátov: Poďme si na OH po medailu

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 14:05 • 2 min
Kukoč nabáda Chorvátov: Poďme si na OH po medailu

ZÁHREB - Legendárny Toni Kukoč si nemyslí, že čerstvý triumf na kvalifikačnom turnaji v Turíne znamenajúci postup na augustové olympijské hry do Ria de Janeiro by mal byť pre chorvátskych basketbalistov výsledkovým stropom.

slovakia

left justify in out

"Ešte sme nič nevyhrali. Keď opadne všetko to nadšenie, poďme si po medailu," vyjadril sa pre 24 Sata dnes 47-ročný Kukoč. "Nech idú a užijú si olympiádu. Čakajú na nich nároční protivníci, ale tých mali aj v Turíne. Ukázali, že s nimi môžu súperiť. Podľa mňa sa mužstvo môže stále zlepšovať, ešte neukázalo to najlepšie."

Tréner Aleksandar Petrovič sa v ňom opiera aj o perspektívne trio Bojan Bogdanovič (27 rokov), Mario Hezonja (21) a Dario Šarič (22). "Keď k nim pridáme mimoriadne talentovanú mladú trojicu Dragan Bender, Ante Žižič a Ivica Zubac, máme kostru na najbližšie dva olympijské cykly. Okolo týchto šiestich hráčov, nielen európskych, ale svetových parametrov, sa dá bez problémov vyskladať reprezentácia. Mám radosť, že chorvátsky basketbal je na vzostupe. V nasledujúcej sezóne môžeme mať šesť až sedem hráčov v NBA, čo je fantastické pre propagáciu tohto športu," tvrdí Kukoč.

Na Chorvátov čakajú v základnej B-skupine OH 2016 Argentínčania, Španieli, Brazílčania, Litovčania a Nigérijčania. Štyri najlepšie tímy z tejto šestice postúpia do štvrťfinále. Chorvátsko sa štvrtýkrát samostatne predstaví pod piatimi kruhmi. Do Londýna 2012 sa neprebojovalo, v Pekingu 2008 obsadilo 6. priečku; v Aténach 2004 aj Sydney 2000 zhodne chýbalo, v Atlante 1996 skončilo siedme. Najväčší úspech dosiahlo už v Barcelone 1992, kde partia okolo Dražena Petroviča, v ktorej nechýbal Kukoč, Dino Radja či Žan Tabak, vybojovala strieborné medaily. Vo finále bol nad jej sily iba najslávnejší americký Dream Team (85:117).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies