Kukan z SDKÚ neodíde, zostane až do konca

NETKY.SK • 8 December 2014, 14:19 • 2 min
Kukan z SDKÚ neodíde, zostane až do konca

BRATISLAVA – Europoslanec Eduard Kukan neodíde z SDKÚ-DS a bude v nej až do konca. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, zo strany sa vystúpiť nechystá.

slovakia

left justify in out

„Bol som pri jej zakladaní a zostanem do konca,“ vyhlásil. Kukan však zdôraznil, že to, že zostáva v SDKÚ-DS, neznamená jeho súhlas a podporu vízie predsedu strany Pavla Freša. Kukan chce naďalej pracovať v Európskom parlamente, na čo dostal opätovne dôveru i zodpovednosť od voličov v nedávnych eurovoľbách.

 

Kukan priznal, že už stráca prehľad o tom, čo sa deje v SDKÚ-DS a o permanentných odchodoch. „Je smutné, že strana, ktorá urobila toľko pre integráciu Slovenska, takto končí,“ povedal. Zároveň dodal, že ešte nedávno dostával od členskej základne ponuky, aby sa stal predsedom strany a vyviedol ju z krízy. 

 

SDKÚ-DS má v Európskom parlamente dvoch poslancov. Okrem Kukana aj Ivana Štefanca, ktorý sa v septembri vzdal straníckej funkcie podpredsedu. „Zatiaľ v SDKÚ-DS zostávam. Cez Vianoce si všetko premyslím. Nechcem robiť unáhlené rozhodnutia,“ povedal pre agentúru SITA. 

 

Z SDKÚ-DS odchádzajú po septembrovom kongrese viacerí členovia. Strana nemá podpredsedov, všetci sa vzdali funkcií. Martin Fedor už navyše odišiel do Siete. Viliam Novotný zakladá s Evou Babitzovou novú stranu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies